Läs senare

Ett slut och en början

av Helena Ingvarsdotter
07 Apr 2017
07 Apr 2017
Ett slut och en början
Helena Ingvarsdotter, chefredaktör.

It´s the end of the world as we now it. Så sjunger Michael Stipe i bandet REM i en fartig låt från 80-talet.

Slutet på världen som vi känner den. Det är kanske en smula drastiskt uttryckt men det som är på gång är att tidningen Fritidspedagogik kommer att försvinna i sin nuvarande form. Lärarförbundet tappar medlemmar och måste spara, och några av våra titlar slås ihop till en ny, gemensam tidning för alla lärare och fritidspedagoger i grundskolan.

Den nya grundskoletidningen kommer inte att se likadan ut för alla som får den i brevlådan eller på hallmattan, för den ska ha så kallade editioner. Det blir egna sidor för respektive grupp, så du kommer fort­farande att kunna läsa ett antal artiklar i varje nummer med specifikt innehåll för ditt arbete i fritidshemmet.

I REM-låten är andra raden I feel fine och det stämmer faktiskt att det känns bra. Trots att jag är oerhört stolt över Fritidspedagogik, dess innehåll och utseende så överväger ändå den positiva känslan. För du, kära läsare, kommer fortfarande att få en snygg, intressant och inspirerande tidning som tar upp dina frågor och blir till nytta i var­dagen på jobbet – och det är det viktigaste.

Skiftet kommer att ske någon gång under 2018, så i år kör vi på som vanligt. Till exempel med det här numret där vi bland annat tittar närmare på vad begreppet undervisning innebär i fritidshemmet. Trevlig läsning!

ur Lärarförbundets Magasin